Pohádkový večer pro odvážné děti

Již třetím rokem proběhla v naší mateřské škole v Petrovicích akce pod názvem „Pohádkový večer pro odvážné děti“. Tentokrát v duchu nadcházejících Velikonoc.

Celá akce začínala v podvečerních hodinách, kdy jsme se společně sešli v naší mateřské škole. Děti se mohly převléknout do nejrůznějších kostýmů. Viděli jsme například kuřátka, zajíčky, oslíka, berušky a mnoho dalších nádherných masek. Večer byl zahájen chvilkou relaxace, během níž děti poslouchaly uklidňující hudbu. Následovalo předčítání klasických pohádek, které dětem otevřely svět do světa fantazie. Po poslechu pohádky nastal čas vytoužené večeře. Každý sám si připravil svůj toust tak, jak ho má rád. Tato společná hostina posílila pouto mezi dětmi a zároveň zajistila příjemnou atmosféru pro další část večera.

Po vydatné večeři jsme se s dětmi opět ponořili do světa pohádky, která vyprávěla příběh o tajemném putování za zeleným vajíčkem.  Tato pohádka byla klíčem k mnoha následujícím úkolům, které na děti čekaly, a to tedy putování za zeleným vajíčkem. S pomocí baterií a světel, které si děti přinesly z domu, jsme se vydali na dobrodružnou cestu plnou nástrah a úkolů, hledající poklad skrytý v prostorách naší mateřské školy. A myslíte, že se dětem podařilo tento poklad najít? Samozřejmě, že ano. Na konci dobrodružné cesty objevily prastarou truhlu plnou dobrot a odměň. Akce byla zakončena promítáním poutavé pohádky.

Celý tento večer byl nádherný a my mockrát děkujeme nejen dětem, ale také rodičům.

Nikola Krištófová, DiS.

Poslední aktuality

Načítám…