Čápi ze Závady

Od března jsme s dětmi z MŠ Závada začali přes kameru sledovat, kdy se k nám vrátí čápi. Čekali jsme, kdy přiletí první a kdy se k němu přidá druhý. Viděli jsme, jak si opravují hnízdo, počítali, kolik snesli vajíček. Také jsme pozorovali, jak mláďata rostou a rodiče se o ně poctivě starají a nosí jim potravu.

Na pátek 7.6.2024 jsme pak dostali pozvání se jít opět podívat, jak se taková čapí mláďata kroužkují. Tentokrát se k nám přidaly i děti z MŠ Marklovice. Vydali jsme se tedy spolu na statek v Závadě, kde čápi hnízdí a kde už všichni byli připraveni. Pan Kurt Rusek nám vysvětlil vše ohledně kroužkování čápat, pan Jindřich Reclík, za pomoci techniky pana Kondziolky, zase pomáhal mláďata sundat z hnízda a pak je vrátit zpět tak, aby vše proběhlo bez problémů. Mezitím jsme si čápata mohli vyfotit i pohladit. Čapí rodiče to vše pozorovali z těsné blízkosti.

Nakonec nás paní Kondziolková pozvala na svou zahrádku, kde bylo pro děti přichystáno spoustu dobrot a taky zdravé ovocné osvěžení, a kde si děti mohly chvíli pohrát.

Za obě školky tímto všem velmi děkujeme, byl to pro nás i děti opět krásný zážitek.

Bc. Kamila Vránová

Poslední aktuality

Načítám…