Sportovní kurz devátých tříd

V červnu letošního roku se žáci devátých ročníků zúčastnili sportovního kurzu. Ten se stejně jako minulý rok uskutečnil v malebném městě Premantuře, které se nachází na nejjižnějším cípu Istrie. Celá oblast, která se s přilehlým Medulinským souostrovím stala od roku 1996 chráněnou přírodní památkou je dobrým východiskem pro aktívní využití volného času, čehož žáci plně využili.

Během pobytu žáci sportovali na místních hřištích, kde hráli fotbal, basketbal, plážový volejbal. Tyto hry byly doplněny delšími procházkami podél pobřeží. Počasí po celou dobu pobytu bylo slunečné, což jsme využili k vodním sportům. V průběhu pobytu jsme také navštívili největší istrijské město Pulu. Prohlédli jsme si zde římské a středověké památky a zachovalý amfiteátr postavený Římany. Naše žáky seznamoval s historií, ale také se současností a zvláštnostmi  města náš učitel dějepisu.

Sportovní kurz zhodnotili žáci jako velmi zdařilý. Všichni si odnesli z pobytu v Chorvatsku spoustu nových zážitků i nových přátelství.

Mgr. Radomíra Zwettlerová

Poslední aktuality

Načítám…