MŠ Petrovice ve Stanici mladých přírodovědců v Karviné

Děti z mateřské školy Petrovice zažily vzrušující dobrodružství během návštěvy přírodovědné stanice v Karviné. Tento výlet jim umožnil nejen seznámit se s různými zvířaty, ale také si na některé z nich sáhnout.

Hlavním lákadlem pro děti byla možnost blízkého kontaktu se zvířaty. Měly příležitost pohladit želvy, dotknout se hada či obdivovat exotickou agamu. Velký zájem vzbudila také fretka, která se nechala odvážnějším dětem opatrně pohladit.

Venkovní klec opice Oskara se stala dalším bodem zájmu, kde děti fascinovaně pozorovaly jeho hravé pohyby. O něco klidnější byla mládě lišky, které působilo přátelským a zvědavým dojmem. V samostatném výběhu děti sledovaly také dikobrazí rodinku, která se zrovna krmila oříšky.

Tato návštěva byla nejen zábavná, ale i poučná. Děti se dozvěděly zajímavosti o životě zvířat a jejich zvycích. Pro mnohé to byl nezapomenutelný zážitek, který v nich podnítil zvědavost a lásku k přírodě.

Lic. Markéta Królová

Poslední aktuality

Brána řemesel

V pátek 11.10. jsme se s dětmi z MŠ Závada mohli opět zúčastnit akce „Brána řemesel“ na SŠTaS Karviná. Pro děti byl [...]

Načítám…