Návštěva kozí farmy

V pondělí 17.6. se velké děti z MŠ Petrovice vydaly na výlet na kozí farmu. Našimi průvodkyněmi byly paní Hanka a paní Šárka, které nás celou farmou provázely.  Celá návštěva začala prohlídkou kozího chlívku, kde na nás vykukovalo sedmnáct zvědavých koziček. Paní Šárka nám kozičku Mařenku vyvedla z chlíva a my jsme si ji mohli podrbat, nakrmit, zjistit kolik má zubů, rohů, čím se živí, ale také jak poznáme kozu od kozla. Pokračovali jsme dále ke koníčkovi a kravičce, o kterých jsem se dozvěděli spoustu zajímavosti a následně je mohli nakrmit zeleninovými dobrůtkami, které jsme jim přivezli.  Na druhé straně chaloupky už si nás převzala paní Hanka a naše první zastávka byla u rybníčku plného pulců, ale také leknínů, kde se na listech právě klubaly vážky. Po tomto nevšedním zážitku jsme se přesunuli k výběhu drůbeže, kde na nás čekaly husy, slepice kačeny a my jsme tak mohli porovnávat, jak vypadají, co mají společného, ale také jak vypadají jejich vajíčka, která jsou menší, větší. Paní Hanka nám na poslední zastávce ukázala včelí úly.  S modelovým úlem jsme se tak mohli seznámit, jak to v takovém úlu vypadá, kdo v něm žije a jaký je jeho životní úkol.

Celé dopoledne bylo plné zajímavostí, novinek, které jsme ani nevěděli. Výlet se nám moc líbil a určitě se na kozí farmu zase podíváme.

lic. Markéta Królová

Poslední aktuality

Brána řemesel

V pátek 11.10. jsme se s dětmi z MŠ Závada mohli opět zúčastnit akce „Brána řemesel“ na SŠTaS Karviná. Pro děti byl [...]

Načítám…